Nous recursos electrònics

26/02/2018 - Recursos electrònics

Han sorgit 4 nous portals o repositoris electrònics, tots ells relacionats amb la ciència i des de diferents perspectives.

Dimensions: és un nou portal gratuït de serveis per la investigació creat per Digital Science, i que s'ha creat amb la finalitat de ser una alternativa a Scopus i Web of Science. Disposa de referències i documents científics a text complet, gran quantitat d'ells en OA (Open Access), mostra el número de citacions rebudes i aquelles dades d'Altmetrics que siguin disponibles. Més informació a Dimensions.


Scientia: és el nou repositori institucional del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el dipòsit d'informació digital que servirà com a plataforma digital d'OA a la literatura científica d'aquells professionals del sistema sanitari públic de Catalunya. Inclou revistes, articles, presentacions, textos i comunicacions en ponències, conferències i congressos, recomanacions i protocols, publicacions institucionals i material de divulgació. Més informació a Què és Scientia?

Filmociencia: es tracta d'un portal de l'empresa homònima, creada per professionales de l'audiovisual amb formació científica, que realitza produccions d'alta qualitat per visibilitzar la ciència a través de la pantalla. 

Divulcat.cat: és un portal de divulgació científica que neix gràcias a l'Enciclopèdia Catalana per donar a conéixer investigacions i articles en OA de científics de parla catalana, i volen que arribi a ser una comunitat on es puguin intercanviar coneixements, inquietuts i activitats. Més informació a Què és Divulcat.cat?