Notícies

Maredata : la xarxa espanyola sobre dades d'investigació en obert

10/10/2016 - Recursos electrònics

La xarxa espanyola sobre dades d'investigació en obert (MareData) ja té disponible el seu espai web. MareData està composta per set institucions que tenen línies d'investigació relacionades amb la gestió de les dades cientíques, i contribuirà per accelerar les investigacions gràcies a l'accés ràpid a gran quantitat de dades. 
 

» llegir més

DataSearch: el metacercador de dades de recerca d'Elsevier

01/09/2016 - Recursos electrònics
Elsevier llança un nou motor de cerques, DataSearch, que permet en una única cerca recuperar informació de diversos repositoris de dades.
Per a més informació, accedeix a "Llegir més"
» llegir més

Bookmetrix

11/04/2016 - Recursos electrònics

Bookmetrix és una plataforma que proporciona informació bibliomètrica de llibres i capítols de llibres d'Springer: citacions, mencions a xarxes socials, lectors, descàrregues i ressenyes bibliogràfiques. Accedeix a la notícia per saber el seu funcionament:

» llegir més

Acces to Research : articles acadèmics de les biblioteques del Regne Unit

01/02/2016 - Recursos electrònics

Access to Research és un repositori d'articles acadèmics, disponibles de forma gratuïta, a les biblioteques públiques del Regne Unit, que participen en aquesta iniciativa. És un projecte de col·laboració entre biblioteques i editorials, que dipositen el contingut acadèmic en accés obert.

» llegir més

UCATx, la plataforma de MOOC de les universitats catalanes

02/11/2015 - Recursos electrònics

UCATx és un portal que reuneix l'oferta dels cursos en línia oberts i massius, coneguts per les seves sigles en anglès com MOOC (Massive Open Online Courses), del sistema universitari català. 

» llegir més

RACO. Revistes catalanes amb accés obert

13/10/2015 - Recursos electrònics

RACO és un repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accés obert i a text complet, els articles de revistes científiques, culturals i erudites catalanes, augmentant-ne la visibilitat.
Podeu consultar aquí les revistes que s'hi inclouen.

» llegir més

MDX. Materials Docents en Xarxa

05/10/2015 - Recursos electrònics

MDX (Materials Docents en Xarxa) és un repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es porta a terme a les universitats membres.

» llegir més