Notícies

Espanya entra a ELIXIR, la plataforma bioinformàtica més gran d'Europa

30/11/2015 - General

A l'octubre es va acceptar per unanimitat Espanya i França com a membres de ple dret de la infraestructura de dades de ciències de la vida més gran d'Europa, ELIXIR.
Si vols conèixer més sobre aquesta plataforma, accedeix a la notícia completa.

» llegir més

TDX, repositori digital de tesis doctorals

28/09/2015 - General

TDX (Tesis Doctorals en Xarxa) és un dipòsit digital de tesis doctorals llegides a les universitats de Catalunya i d'altres comunitats autònomes.
Actualment, té més de 20.000 tesis en línia; podeu consultar les del IQS i la resta de la URL aquí.

» llegir més

Materials divulgatius sobre accés obert

14/09/2015 - General
La UNESCO ha publicat recentment un conjunt de materials divulgatius sobre accés obert dirigits a investigadors. Es titulen "Open Access for Researchers" i s'estructuren en cinc mòduls. 
Podeu consultar-los aquí.
» llegir més

Mendeley presenta una app per a Android

02/07/2015 - General
El gestor de referències Mendeley ha desenvolupat una versió oficial per a Android, descarregable mitjançant Google Play.
Aquesta versió incorpora diferències notables respecte les no oficials.
» llegir més

25 anys de recerca a Catalunya analitzats per l'IEC

25/06/2015 - General
Amb el títol "25 anys de recerca a Catalunya", el web de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) presenta 4 edicions d'informes sectorials que recullen informació integral sobre l'estat de la recerca a Catalunya entre els anys 1990 i 2015.
» llegir més

La Biblioteca d'IQS al projecte Col·leccions especials de les biblioteques de Catalunya

04/06/2015 - General

Les exposicions virtuals que la Biblioteca d'IQS va presentar el passat Sant Jordi han estat incloses al projecte "Col·leccions especials de les biblioteques de Catalunya"  del CSUC
Es tracta de les exposicions "Aparells i instruments", "Cartes del Pare Gil" i "Projecte Masalles", que podeu veure, amb d'altres col·leccions, a l'apartat "Exposicions" del nostre web.

» llegir més

La UNESCO promou l’Accés Obert a la informació científica

16/04/2015 - General

Un dels objectius estratègics de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) consisteix en construir societats del coneixement integradores mitjançant la informació i la comunicació. En aquest marc, la UNESCO ha presentat l’OA curricula for Researchers and Library Schools

» llegir més