Notícies

Portal de la Recerca de les Universitats de Catalunya (PRC)

24/10/2016 - General

La Direcció General de Recerca (DGR) de la Generalitat de Catalunya ha publicat en accés obert el Portal de la Recerca de les Universitats de Catalunya (PRC). Es tracta d’un projecte iniciat l’any 2012 sota la coordinació del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) que agrupa l’activitat de recerca que es du a terme a les universitats catalanes.

» llegir més

CIRC 2016, una nova versió de classificació integrada de revistes científiques

17/10/2016 - General
La Clasificación Integrada de Revistas Científicas (CIRC) és una classificació especialitzada en Ciències Socials i Humanitats  i desenvolupada per l’empresa EC3 Metrics, una spin-off de la Universidad de Granada (UGR). El seu objectiu és facilitar la construcció d’indicadors bibliomètrics destinats a la descripció dels resultats de recerca de diversos agents científics com universitats, departaments o investigadors.

 

» llegir més

ChemRxiv, el futur servidor de preprints de Química

07/10/2016 - General

L’American Chemical Society (ACS) ha anunciat la seva intenció de crear ChemRxiv, un servidor de preprints (versions originals d’articles enviats per l’autor a l’editorial, abans de la revisió – peer reviewed) de Química. 
 

» llegir més

Maredata, la xarxa espanyola de dades de recerca d'accés obert

09/05/2016 - General

Maredata és una xarxa espanyola sobre dades de recerca d’accés obert finançada pel Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO)amb l’objectiu de consolidar la col·laboració entre grups de recerca espanyols centrats en l’estudi de les dades científiques.
 

» llegir més

500 tesis de la URL, al repositori TDX

29/03/2016 - General

La Universitat Ramon Llull (URL) acaba d’incorporar la seva tesi número 500 al repositori de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX).


» llegir més

Els investigadors més citats l'any 2015

29/02/2016 - General

L’empresa Thomson Reuters ha presentat la versió 2015 del lloc web Highly Cited Researchers, on es poden localitzar els investigadors internacionals més influents en l’actualitat i comparar-los amb la informació dels anys 2001 i 2014.

» llegir més

Barcelona ha estat declarada Ciutat de la Literatura per la UNESCO

14/12/2015 - General

La UNESCO va declarar el passat dia 11 Barcelona Ciutat de la Literatura, en el marc de la Xarxa de Ciutats Creatives d’aquest organisme. Segueix llegint per conèixer què representa aquesta nominació per a la ciutat.

» llegir més