Notícies

Dones i ciència

05/03/2015 - Curiositats

La revista Nature ha publicat un article sobre la situació de les dones al món científic, concretament a països on no hi són tan presents com a Occident. 

» llegir més

BiblioTec. Cent anys d'estudi i professió bibliotecària

19/02/2015 - Curiositats
Des del 17 de febrer fins al 10 de maig de 2015, i coincidint amb l'Any de les Biblioteques, es pot visitar al Palau Robert de Barcelona l'exposició "BiblioTec", amb motiu dels cent anys d'estudi i professió bibliotecària.
» llegir més

Nou any 2015: l'Any de les Biblioteques i l'Any Internacional de la Llum

07/01/2015 - Curiositats
Des de la Biblioteca d'IQS us volem desitjar que tingueu un molt bon any nou, i aprofitem per donar-vos una bona notícia per al món bibliotecari català.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat declarar l’any 2015 com a Any de les Biblioteques, coincidint amb el primer ...
» llegir més

Els 100 articles més citats segons Nature

20/11/2014 - Curiositats
Per celebrar el seu aniversari la revista Nature ha publicat l'article "The top 100 papers" que analitza els 100 articles més citats a la Web of Science. Us podeu descarregar el llistat complet aquí. També el podreu llegir a la Biblioteca, ja que actualment aquest número està als expositors de la Biblioteca.
» llegir més

Asociación de Comunicadores de Biotecnología (AcB)

13/11/2014 - Curiositats

El passat dijous 23 d'octubre es va presentar a Madrid l'Asociación de Comunicadores de Biotecnología (AcB) a la seu del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i a la que també va participar el seu president, Emilio Lora-Tamayo. A l'acte van assistir respresentants de l'Asociación Española de Bioempresas (ASEBIO)Sociedad Española de Biotecnología (SEBiot) i la Federación Española de Biotecnólogos (FEBiotec).

» llegir més

The Big Van Theory

06/11/2014 - Curiositats
Creus que la ciència és divertida? Un grup de científics de diferents àrees del coneixement sí: són investigadors durant el dia i monologuistes a la nit.
Químics, bioquímics, enginyers, físics, biòlegs i matemàtics que recorren diversos escenaris d'Espanya per explicar de forma amena i divertida "secrets" científics incomprensibles per al públic general. Ells són The Big Van Theory.
» llegir més

Beautiful Chemistry

15/10/2014 - Curiositats

 
Beautiful Chemistry és un nou projecte de col·laboració entre l'Institute of Advanced Technology de la University of Science and Technology of China i Tsinghua University Press. L'objectiu d'aquest projecte és mostrar la bellesa de la química al públic general a través dels mitjans digitals i la tecnologia.
» llegir més