Notícies

El mapa de la Química

16/10/2017 - Curiositats

Com ja sabreu, ens encanten les webs divulgatives sobre ciència. Avui us volem presentar el treball del Dr. Dominic Walliman.
 
Dominic Walliman  és físic i comunicador científic. La seva carrera professional s'ha centrat en la computació quàntica, va obtenir el seu doctorat en física quàntica per la Universitat de Birmingham, Anglaterra i treballa en l'empresa de computació quàntica D-Wave Systems Inc.

» llegir més

Les 10 biblioteques más espectaculars del món

26/06/2017 - Curiositats

Us presentem les biblioteques més boniques del món, segons National Geographic.

Si durant les vacances visiteu alguna d'aquestes ciutats, no us les perdeu! Descobriu-les aquí.

» llegir més

Saps què és l'accés obert?

19/06/2017 - Curiositats
La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) ha creat un vídeo divulgatiu en el qual el finalista del concurs de monòlegs científics Famelab España, Aitor Menta, explica què és l''Open Access' i la obligació de depositar els resultats de la recerca finançats amb diners públics en Accés Obert. Més informació a http://recolecta.fecyt.es i https://www.openaire.eu.
» llegir més

Els millors articles científics de 2016 per transformar el món

12/06/2017 - Curiositats

Change the World, One Article at a Time és una iniciativa de Springer Nature on es recopilen els 180 articles de 2016 de totes les disciplines científiques, que tindran més impacte social. Es pot accedir lliurement fins el mes d'agost.

» llegir més

Taula periòdica minimalista

29/05/2017 - Curiositats

PeriodicStats és una nova taula periòdica minimalista, en la qual apareixen les dades mínimes i necessàries dels elements: sigla, número i massa atòmica. Amb categories identificades per colors i en tipografia Helvetica Ultralight.
 

» llegir més

Els elements de la taula periòdica en vídeo

27/03/2017 - Curiositats

La web Periodic Videos és una iniciativa de l’equip del professor Martyn Poliakoff, de la Universitat de Nottingham. Consisteix en 118 vídeos corresponents a tots i cadascun dels elements de la taula periòdica.


» llegir més

La taula periòdica de l'ortografia

13/02/2017 - Curiositats

Repassa la teva ortografia d'una forma diferent amb la taula periòdica creada pel lingüista Juan Romeu.
» llegir més