Hawking comparteix la seva tesi doctoral a Internet

01/02/2018 - General

Des del passat mes de setembre, està disponible en accés obert la tesi doctoral de l'Stephen Hawking, Properties of expanding universes (1966), al repositori institucional de la Universitat de Cambridge. 

Pots llegir-la aquí. En aquest treball, l'autor considera les implicacions i conseqüències de l'expansió de l'univers. La seva conclusió principal explica que les galàxies no poden formar-se a través del creixement de perturbacions inicialment petites.

En declaracions a The Guardian, el físic ha revelat que ha alliberat la seva tesi amb l'objectiu que d'altres facin el mateix: "Qualsevol, a qualsevol part del món, ha de tenir accés lliure i sense obstacles no només a la meva investigació, sinò a la investigació de totes les ments grans i inquisitives de tot l'espectre de la comprensió humana". 

La Universitat de Cambridge ha revelat que aquesta tesis ja és l'article més sol·licitat en el seu repositori d'accés obert. ara que ja ha estat alliberada, la universitat anima a que d'altres investigadors facin el mateix per tal que els seus treballs estiguin disponibles a Internet de forma gratuïta.

Font: Cadena Ser.